Gure lehen dohaintza(k)

Zaldieroa ilustratzaile eta marrazkigileak badu pertsonaia bat Gizon jakintsua izena duena, Afrikako ezjakin koitaduei laguntza eramaten diena. Satira bat, goitik begiratzen dutenen kontura.

Nire burua ez nuke ikusi nahi pertsonaia honen pareko zerbait gisa. Mundua pixka bat hobetu nahi nuke, baina apaltasunez. Horregatik apaltasuna dago SAALDA proiektuaren balioen artean.

Ojo, baina benetako apaltasuna, eta ez apaltasun faltsua. Edo horrela sentitzen dut nik.

Aletxo bat jartzen du SAALDA proiektuak mundu pixka bat hobetzeko. Guk eta gure bezeroek, ze, bezeroen erosketa barik ez dago ezer.

Urtarrilean eta otsailean 1.350 euroko irabazia izan du SAALDAk. Hori izan da salmentei gastuak kendu ostean geratzen dena. Eta hori da dohaintzan eman duguna.

Bezeroei galdetu genien ea zein elkarte nahi zuten babestu. Hogei bat proposamen jaso genituen. Zerrenda antolatu eta bezeroei bozkatzeko eskatu genien.

Eta, hara, espero ez nuen zerbait gertatu zen: berdinketa!

Bi elkartek jaso zituzten botu gehien eta aurreikusi barik neukan egoera honetan erabaki salomonikoa hartzea izan zen onena: dirua erdibana.

Aita Mari – Salvamento Marítimo Humanitario eta Aspanogi elkarteak izan dira gure bezeroek aukeratu dituzten bi elkarteak. Haientzat izan da SAALDAren irabazien lehen dohaintza.

Martxoa eta apirilean egindako salmentekin lortutako irabaziekin egingo dugu hurrengo dohaintza. Zuk ere lagundu nahi baduzu, sartu hemen eta erosi gure hezur-salda.

Blogeko beste artikulu batzuk:

Nola egiten dugu SAALDA?

“Erakutsi egin behar duzu nola prestatzen den SAALDA”. Nire emazteak esan zidan hau. Delikatetxera eraman nuen ikusi zezan nola egiten duten SAALDA eta konbentzitu ninduen prozesua dokumentatu nezan (bisita gidatuak antolatzea baino errazagoa da).

Berez, hezur-salda eta sukaldean egiteko hondoa prestatzeko jarraitu beharreko prozesua oso erraza da. 

Beheko bideo laburrean ikusi dezakezu Delikatetxeko lagunek jarraitu zuten prozesua SAALDA eta HOONDOa prestatzeko gure azken ekoizpena egin genuenean.

Azken ekoizpen hau dokumentatu nahi izan nuen jendeak ikusi dezan nolakoa den prozesua. Berez, ez dago misteriorik. Lana txukun eta zorrotz egitea da sekretu bakarra, bertako ekoizleei erositako osagaiak erabiltzeaz gain.

SAALDA egiteko behi-hezurrak, tipulak, porruak, azenarioak, apioa, gatza eta sagar-ozpina nahasten ditugu marmitan, bero-beroa dagoen urarekin batera. Hogei orduz egosten da, horrela lortzen dugulako kolagenoa askatzea hezurrek.

HOONDOaren errezetan hainbat haragi mota erabiltzen ditugu (landako oiloarena eta behi-hegal eta hezurrak), tipula, porrua, azenarioa, apioa, gatza eta shiitake perretxikoak.

Bata zein bestea egosi ostean ontziratu egiten dugu eta azken pausua autoklabean sartzea da. Maria bainu moduko bat ematen diogu bertan. Honi esker iraungipen-data luzea lortzen dugu, inolako kontserbanterik bota gabe.

Gure lehen dohaintza

Urtarrilean eta otsailean 1.350 euroko irabazia izan du SAALDAk. Hori izan da salmentei gastuak kendu ostean geratzen dena. Eta hori da dohaintzan eman duguna.
Bezeroei galdetu genien ea zein elkarte nahi zuten babestu. Hogei bat proposamen jaso genituen. Zerrenda antolatu eta bezeroei bozkatzeko eskatu genien.
Eta, hara, espero ez nuen zerbait gertatu zen: berdinketa!
Bi elkartek jaso zituzten botu gehien eta aurreikusi barik neukan egoera honetan erabaki salomonikoa hartzea izan zen onena: dirua erdibana.